Safety first met Blok Security

blok securityDe firma Blok Security uit Herentals geeft zijn volle medewerking aan de nationale campagnedag tegen inbraken. Op initiatief van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken vindt die plaats op 11 december onder de titel ‘1 dag niet’.

Om inwoners en bedrijven te sensibiliseren vindt die avond vanaf 18 uur een informatiebijeenkomst plaats in zaal ’t Hof op de Grote Markt in Herentals. Het initiatief gaat uit van de preventiedienst van de Stad Herentals en de politiezone Neteland. Blok Security zal daarop aanwezig zijn met een uitgebreide informatiestand van hoe je inbrekers buiten kunt houden.

Dure sportfietsen
“De jongste tijd wordt in de regio veel ingebroken, ook bij bedrijven”, zegt Marino Bernardon, zaakvoerder van Blok Security. “Denk maar aan de brutale inbraak bij multimedizaak Van Looy in Herentals een aantal dagen geleden. Nog een tendens zijn inbraken bij fietsenhandels. De dieven hebben het dan vooral gemunt op de dure sportfietsen.”

Blok Security merkt een stijgende vraag vanuit het bedrijfsleven voor een betere beveiliging. “Het gaat vooral om traliewerken en schaarhekken die achter de vitrines worden geplaatst. De trend is dat inbrekers veelal door het glas naar binnenkomen. Een hek erachter of een rolluik ervoor is goedkoper dan heel het raam te vervangen.”

Blok Security stelt negen mensen te werk en is vooral actief in de Antwerpse Kempen en de stad Antwerpen.