sabloSablo speeltoestellen zit volop in de verhuizing naar een nieuwbouw aan de Kelderbeemd in Retie, op 100m van de vorige vestiging. De kantoren zijn al overgebracht en weldra volgt ook de productie. “Op de nieuwe locatie is er meer plaats om comfortabel te werken”, zegt zaakvoerder Thomas Spooren.

“We zaten in hetzelfde gebouw als het bedrijf van mijn vader, maar door de groei zaten we mekaar wat in de weg. Uiteindelijk heb ik beslist om weg te gaan.” Sablo kocht in dezelfde straat een grond van 2.000 vierkante meter en bouwde er een kantoorgebouw met woonst en een productiehal van 500 vierkante meter.

Duurzaam hout
Thomas Spooren heeft sinds 2011 de leiding van het bedrijf, dat door zijn vader Dirk werd opgericht. Sablo specialiseert zich in speeltoestellen voor de publieke sector en is actief over heel België en het zuiden van Nederland. “Vroeger maakten we de speeltoestellen in geïmpregneerd hout, maar door de veranderde milieuwetgeving is dat helemaal verdwenen. Tegenwoordig werken we vooral met eik en robinia, een Europese hardhoutsoort. Ons hout is FSC- of PERC-gelabeld, een garantie voor duurzaam bosbeheer.”

Een opmerkelijke recente realisatie is de bouw van een reeks spectaculaire speeltoestellen in het Boudewijnpark in Jette eind vorig jaar. Bij het bedrijf werken 6 mensen.