Ryco-wijnen opent eigen winkel met degustatieruimte

ryco-wijnenRob Geubbelmans en echtgenote Hilde Bertels zijn bekende ondernemers in Balen en omstreken. Jarenlang baatten ze restaurant Ter Hoolst uit. Een vijftal jaar combineerden ze dat met een eigen wijnzaak: Ryco-wijnen. Vorig jaar stopten ze met het restaurant en richtten ze zich volledig op de wijnhandel. Dit weekend openen ze aan Scheps in Balen een winkel met daarboven een vergaderzaal en degustatieruimte. Op zonnige dagen staat er ook een buitenterras. “Mensen kunnen hier de wijnen proeven”, vertelt Rob Geubbelmans.

Ryco-wijnen heeft een 200-tal wijnen uit zes landen in het assortiment, waarvan Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk de hoofdmoot uitmaken. “Een goede prijs/kwaliteit is het belangrijkste criterium om een wijn op te nemen”, zeggen de zaakvoerders. “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwigheden en bezoeken daarvoor wijnbeurzen. We voegen wijnen toe, andere vallen weg. Hongarije biedt nu ook mooie wijnen. Dat land gaan we erbij nemen.”

Eigen import
Ryco-wijnen importeert een groot deel van de wijnen zelf en streeft naar een exclusiviteit voor de regio. 1/3de van de omzet komt uit de horeca, het andere deel uit de particuliere verkoop.

De nieuwe wijnshop is vanaf vrijdag 1 mei open en er kan het hele weekend worden geproefd. Openingsuren vind je op www.ryco-wijnen.be.