Rusthuis Ravels breidt uit met nieuwe vleugel

rusthuis ravelsWoonzorgcentrum O.L.Vrouw van de Kempen in Ravels gaat een nieuwe vleugel bouwen op de plaats waar nu de gemeentezaal staat. Het woonzorgcentrum zal daarmee uitbreiden van 120 naar 185 plaatsen. Er komt een stijging van 88 naar 140 plaatsen in het rusthuis, van 3 naar 5 voor kortverblijf en van 29 naar 40 assistentiewoningen.

“In een eerste fase wordt de nieuwe vleugel gebouwd”, legt rusthuisdirecteur Bob Van de Putte uit. “Daarna kunnen de bewoners tijdelijk naar de nieuwbouw verhuizen. Want we gaan ook de huidige kamers renoveren en verdubbelen in grootte.” Of de verbouwingen een invloed hebben op de kostprijs voor bewoners, kan de directie nog niet zeggen. “Het financieel plan moet nog opgemaakt worden. Maar we doen alles om het verblijf hier betaalbaar te houden.”

De grond waarop de nieuwe vleugel gebouwd wordt, is eigendom van de gemeente. De Groep Gasthuiszusters, waarvan het Ravelse woonzorgcentrum deel uitmaakt, krijgt die voor 66 jaar in erfpacht en verleent in ruil voorrang aan inwoners van de gemeente Ravels. Wanneer de werken van start gaan, is nog niet bekend. De rusthuisdirectie wil wel nog voor het einde van het jaar een architect aanstellen.