Rugnummers met QR-code verbeteren medische hulpverlening tijdens manifestaties

Orakel MediblingMediBling en Orakel slaan de handen in elkaar om snelle medische identificatie mogelijk te maken met een QRP – Quick Response Profile. Met de unieke QR-code op de Orakel polsbandjes, badges, rug –en fietsnummers, kan de drager vanaf nu een persoonlijk online medische profiel aanmaken. Scan je de QR-code, dan worden naam, foto, contactpersoon in geval van urgenties en eventueel andere dringende medische info van de drager direct zichtbaar via een persoonlijke link. Zo kunnen omstaanders en hulpverleners in geval van nood snel en efficiënt handelen. Een bijzondere verbetering van de hulpverlening tijdens allerlei manifestaties, volgens ervaringsdeskundige en zaakvoerster Nancy Bourdiaudhy van MediBling. 

„Ik was jarenlang ambulancier en lesgever EHBO en weet uit ervaring hoe cruciaal snel beschikbare medische informatie kan zijn in geval van nood.” MediBling verkoopt al tweeënhalf jaar juwelen die gegraveerd zijn met medische identificatie. Nancy Bourdiaudhy zag al langer de link tussen haar producten en sport- en muziekmanifestaties, maar haar juwelen leenden zich niet echt voor deze events. „Door de samenwerking met Orakel als producent van polsbandjes en rugnummers zijn er heel wat extra toepassingen mogelijk.”

Dirk Spooren van Orakel is ook enthousiast. „Door het online medische dossier van MediBling via QR-codes te implementeren op onze polsbandjes, rugnummers en andere dragers, krijgen onze producten een extra waarde: zij kunnen een leven redden. Wij leveren aan heel wat nationale en internationale sport- en muziekmanifestaties en dragen nu bij tot een extra veiligheidsgevoel.”