Rudi Van Baelen geeft Kempense Golf Club nieuw elan

F_KempenseGolfClub_nieuwe elan (5)Bloso zette dit jaar de golfsport in de kijker als sport van het jaar. Een gelegenheid waar de Kempense Golf Club in Mol gebruik van maakt om te groeien in haar gecombineerde functie van golfen, zaken doen en netwerken. Afgelopen weekend hield de Kempense Golf Club haar opendeurdag. “Op enkele maanden tijd slaagden we erin een businessclub op te richten met 20 businessleden. Allemaal bedrijven uit de regio, zowel zelfstandigen als grotere bedrijven met enkele honderden werknemers in dienst. Onze zakenpartners uit Lommel, Balen, Mol en Geel en verder vinden hier modern uitgeruste vergaderfaciliteiten, weg van de eigen kantooromgeving en midden in het Kempense groen. Binnen ons netwerk van businessleden werden zelfs al opportuniteiten omgezet in contracten. Sportief netwerken op de golf loont dus echt”, lacht voorzitter Rudi Van Baelen, die vorig jaar aan het hoofd van de Kempense Golf Club kwam te staan.

Een extra toename van het aantal leden is enkel mogelijk als de infrastructuur is aangepast aan de noden en verwachtingen.  Het clubhuis van de Kempense Golf Club werd helemaal vernieuwd en beschikt over een loungebar, een brasserie, een à la carte restaurant en drie vergaderzalen. “Met een caddy house, een trolley house en kleedruimtes met alle nodige sanitaire voorzieningen zal elke golfer zich hier snel thuis voelen. Er is zelfs een golfshop, wat elke golfer in onze regio blij maakt, want tot voor kort konden zij enkel terecht in Antwerpen of Hasselt voor golfkledij of golfmateriaal.” Het baanniveau werd geoptimaliseerd om nog meer sportieve uitdagingen te bieden.

F_KempenseGolfClub_nieuwe elan (1)Volgens voorzitter Rudi Van Baelen is zijn ondernemersverleden een pluspunt voor de uitbouw van de Kempense Golf Club. “Als ondernemer moet je op het juiste moment de juiste risico’s durven te nemen om je voorsprong op de concurrentie te behouden. Je moet trends en evoluties tijdig spotten en zorgen dat je een pioniersrol kan spelen. Alleen zo maak je het verschil. In golfondernemerschap is dat niet anders! Midden in deze crisistijd voeren wij belangrijke investeringen door in de infrastructuur van de Kempense Golf Club. Wij maken onze club klaar voor het Colsaertseffect”, stelt Van Baelen enthousiast. “Het effect van het succes dat Belgisch topgolfer Nicolas Colsaerts boekt op de internationale golftornooien, kan je immers vergelijken met het effect dat Justin Henin en Kim Clijsters een tijdje terug hadden op de tennissport.”

De Kempense Golf Club bestaat 26 jaar en telt 18 holes. Tot voor de overname in februari 2012 was het eerder een passieve club met een beperkt aantal leden.  Op een jaar tijd werden ondertussen 190 nieuwe leden aangetrokken, waaronder een 40-tal leden jonger dan 21 jaar. Hierdoor verlaagde de gemiddelde leeftijd van 60 naar 50 jaar.