RTV scoort kwart meer kijkers

rtvAnderhalf jaar geleden zette RTV, de regionale tv-zender voor Kempen en Mechelen, een grootscheepse vernieuwingsoperatie in. En die blijkt aan te slaan. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het kijkbereik met 27,5 procent tegenover een jaar voordien. Het vernieuwde RTV, met hoofdkantoor in Heultje-Westerlo, bereikt dagelijks 150.000 kijkers.

Ook online maakt RTV eenzelfde evolutie door. “Het aantal websitebezoeken verdubbelde in anderhalf jaar tijd”, meldt algemeen directeur Farid Khetouta. “Ongetwijfeld hebben de nieuwe initiatieven die we nemen, daar voor een groot stuk mee te maken. Sinds kort streamt RTV live de derby’s tussen de Kempense en Mechelse voetbalclubs uit de 1ste amateurklasse. En binnenkort volgt een gelijkaardig initiatief in het basketbal.”

Tevreden kijkers
De kijker blijkt ook tevreden te zijn met wat die te zien krijgt. “Uit de laatste waarderingscijfers blijkt dat RTV een dikke 7 op 10 scoort. We staan daarmee op een gedeelde 2de plaats van de 10 regionale zenders in Vlaanderen.” De regionale zender liet ook een onderzoek uitvoeren naar de leeftijdsgroep. “Algemeen leeft het beeld dat regionale zenders een ouder publiek aanspreken. Maar het overgrote deel van de kijkers situeert zich in de leeftijdsgroep tussen de 35 en 55 jaar. Hetzelfde publiek dus als de populaire VRT-zender één”, aldus nog de algemeen directeur.

RTV startte op 1 maart 2015 met een nieuw programmaconcept, een vernieuwde huisstijl en met een nieuwe ploeg presentatoren waarvan Erika Van Tielen (ex-VRT) het uithangbord werd.