RTV opent vestiging in Mechelen

Vlnr: Farid Khetouta (alg. directeur RTV), Karel Van Roy (regiodirecteur Thomas More Mechelen-Antwerpen) en Iris De Roover (opleidingsmanager Journalistiek Thomas More).

Vlnr: Farid Khetouta (alg. directeur RTV), Karel Van Roy (regiodirecteur Thomas More Mechelen-Antwerpen) en Iris De Roover (opleidingsmanager Journalistiek Thomas More).

De regionale tv-zender voor Kempen en Mechelen RTV beschikt naast het hoofdkantoor in Heultje-Westerlo binnenkort over een vestiging in Mechelen. Op Campus De Ham van de Thomas More-hogeschool worden momenteel 2 units geïnstalleerd waar videojournalisten hun bijdragen kunnen monteren en doorsturen. Tegelijk wordt de samenwerking met De Ham versterkt.

“Er zijn voor ons twee belangrijke redenen”, zegt algemeen directeur van RTV Farid Khetouta. “Enerzijds is er de logistiek. De verplaatsingen naar en van Mechelen betekenen een groot tijdverlies, tijd die beter kan worden besteed aan het maken van reportages. Een andere en nog meer belangrijke reden is dat we onze band met Mechelen willen versterken. Na de rebranding vorig jaar hadden we een vaste Mechelse journalist, namelijk Niels Daniel. Het creëren van een eigen vestiging is een volgende stap om nog meer voeling te krijgen.”

Autonoom
Dagelijks zullen 2 videojournalisten vanuit Mechelen werken. “In de plaats van eerst naar Heultje te komen, gaan zij rechtstreeks naar Mechelen. De ochtendvergadering wonen ze bij via een skypeverbinding en ze monteren en sturen hun bijdragen van daaruit door. Dat betekent ook dat we in Mechelen opnameapparatuur en camerawagens installeren”, aldus nog Khetouta.

De regionale televisie krijgt een lokaal ter beschikking op Campus De Ham. De samenwerking houdt verder in dat RTV-journalisten studenten journalistiek feedback geven, gastcolleges verzorgen, enz. “We werken al vele jaren samen met De Ham door het aanbieden van stageplaatsen en het uitzenden van reportages die door studenten zijn gemaakt. De samenwerking zoals we die nu opzetten, betekent een win-win voor beide partijen”, aldus nog de RTV-directeur.

De samenwerking is donderdag 8 september officieel ondertekend. Eind september zullen de technische installaties in Mechelen klaar zijn.