Rotaryclubs laten autistische kinderen veilig in zandbak spelen

RotaryVoor de leerlingen van MPI De Mast in Tielen was het vandaag een bijzondere eerste schooldag na de paasvakantie. Op het speelterrein staat voortaan een ‘zandserre’. Het geld daarvoor is bijeengebracht door Rotary E-Club BE Noord en Rotary Club Arendonk. De leden vulden de serre eigenhandig met zand.

MPI De Mast biedt onderwijs aan een 90-tal lagere schoolkinderen met autisme. “De school besteedt veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze kinderen. De speelplaats moet uitdagen en spelafwisseling bieden en hiertoe draagt de zandserre bij. De kinderen kunnen er in alle rust en veiligheid in en met zand spelen”, zeggen Ann Moriaux en Isabelle De Boeck namens de Rotary-afdelingen.

Fondsen verzamelen
Leden van de twee Rotaryclubs staken zelf de handen uit de mouwen om de serre te vullen met wit zand. Verder brengen ze de nodige fondsen bij mekaar door de organisatie van een Bevertocht, een avontuurlijke wandeling in Retie op 25 april door de E-Club. Rotary Arendonk houdt op 30 mei de jaarlijkse champagneverkoop en een dinner & dance festijn.

De twee Rotaryclubs steunen lokaal en wereldwijd diverse projecten voor mensen met een beperking en in armoede. Hiervoor kunnen ze extra gelden aanvragen bij de overkoepelende organisatie op districtsniveau. Het is dankzij deze mogelijkheid dat beide clubs extra geld bijeenbrachten dat leidde tot dit mooie resultaat.