De Rotary-afdelingen van Arendonk, Kasterlee en Turnhout slaan de handen in mekaar voor de organisatie van een beroepenavond. Die richt zich naar de secundaire scholen uit diezelfde gemeenten. De leerlingen kunnen op 9 november kennismaken met meer dan 100 beroepen.

“Wat houdt een beroep precies in? Hoe beleeft een professional zijn of haar beroep? Hoe ziet de toekomst van het vak eruit? Het zijn antwoorden waarop de leerlingen op zo’n avond een antwoord krijgen”, zegt Henk van der Vleuten van Rotary Arendonk.

De beroepenavond van de 3 Rotary-afdelingen is dit jaar aan zijn 4de editie toe en wil de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs helpen bij een belangrijke beslissing: opteren voor een opleiding in het hoger onderwijs of meteen de stap zetten naar het beroepsleven. Ze kunnen zich inschrijven via hun school en een keuze maken voor 2 beroepen en deelnemen aan 2 sessies van 40 minuten. Ook dit jaar worden opnieuw 450 leerlingen verwacht. De avond vindt plaats op de Campus Thomas More in Turnhout.

Service
“Een essentiële doelstelling van Rotary is de begeleiding van jongeren naar en in een volwaardig beroepsleven”, legt Henk van der Vleuten uit. “Service, wat het devies van Rotary is, beperkt zich niet tot enkel financiële of materiële steun voor goede doelen. Tevens is de beroepenavond een gelegenheid voor de Rotariërs om met een waaier van professionals in contact te komen en om Rotary meer naamsbekendheid te geven.”