Rotary Club Mol maakt rolstoelgebruikers mobieler

Rotary Mol De Witte MolRotary Club Mol heeft een wagen van dienstencentrum De Witte Mol in Mol laten ombouwen zodat rolstoelgebruikers er makkelijk gebruik van kunnen maken. Het geld daarvoor werd bijeengebracht tijdens de jaarlijkse Maatjesavond, de belangrijkste fundraising activiteit van Rotary Club Mol.

In De Witte Mol worden de bewoners en hun begeleiders dagelijks geconfronteerd met de moeilijkheden van een beperkte mobiliteit. Eenvoudige verplaatsingen worden zonder aangepast vervoer bijna onmogelijk. De instelling vond in de plaatselijke Rotary Club een partner om die mobiliteit aanzienlijk te verbeteren.

Veilig en comfortabel
“Een gespecialiseerde firma verlaagde achteraan de vloer van de wagen, bouwde een eenvoudig te bedienen oprijsysteem in en zorgde voor verankeringsmogelijkheden voor een rolstoel”, legt Anne Ariën uit, voorzitter commissie Dienst aan de Gemeenschap. “Hierdoor kan de rolstoelgebruiker tijdens de rit op een veilige manier in de rolstoel blijven zitten. Waar vroeger dikwijls twee begeleiders nodig waren voor dergelijke verplaatsingen, kan dankzij deze ombouw één begeleider op een comfortabele manier een rolstoelgebruiker en nog vier personen vervoeren.”

Rotary Club Mol steunt al meer dan 40 jaar lokaal en wereldwijd diverse projecten voor mensen met een beperking, jeugd, cultuur en onderwijs, gezondheid en economisch ontwikkeling. Het volgende netwerkevent ‘De Maatjes’ vindt plaats op 5 juni in ’t Kristallijn in Mol.