Kathleen Goovaerts en Rik Van Genechten van Hotel Roosendaelhof in Geel hebben de vlakbij gelegen B&B Belrose en de 18 bijhorende zakenflats overgenomen. Daarmee verdubbelen ze hun capaciteit.

“We merken dat de vraag naar zakenappartementen toeneemt”, vertelt Kathleen Goovaerts. “Mensen die voor een langere termijn ergens verblijven, willen liever niet op hotel maar verkiezen een appartement waar ze zelf kunnen koken. Maar ook voor een kort verblijf is zo’n flat ideaal.”

De B&B Belrose omvat 4 luxe kamers en werd gerund door Katleen Vanparijs. Haar zaak omvatte ook 18 businessflats in de Lebonstraat en Technische Schoolstraat, dus allemaal vlak in de buurt. “De gebruikers van de zakenflats kunnen kiezen uit een ontbijt in het hotel of een ontbijtmand in hun flat. Of geen ontbijt”, legt Rik Van Genechten uit. De ontbijtruimte in de B&B is intussen omgevormd naar een kleine vergaderruimte.

Luxe
Met de overname willen de horeca-ondernemers zich meer richten op het luxe segment. “Zeker zakenlui snakken na de werkuren naar comfort en dat gaan we hen nog meer dan vroeger kunnen bieden”, aldus Kathleen Goovaerts.

In totaal biedt Hotel Roosendaelhof nu 23 kamers en 19 flats aan.