OLYMPUS DIGITAL CAMERARoosen Industries uit Arendonk neemt Smits Machinefabriek en dochterbedrijf AST Suspension uit Valkenswaard (NL) over, een staalgroep met een omzet van 8,5 miljoen euro en 60 werknemers. Het bedrijf is net als Roosen actief in de machinebouw maar vooral bekend voor zijn schokdempers voor racewagens.

“Het is de grootste overname uit onze geschiedenis”, zegt CEO Gandert Roosen. “Ze levert ons veel op: meer machines, meer klanten, meer vakkennis en meer personeel. We kunnen nu nog een groter gamma van precisielaswerk aanbieden en nieuwe klanten aantrekken.” Daarvoor rekent het bedrijf ook op nieuwe aanwervingen, een 10-tal om precies te zijn, voor de vestiging in Arendonk, gaande van technisch geschoolde arbeiders tot ingenieurs. De groep heeft na de overname een 300-tal medewerkers in dienst, waarvan 70 in Arendonk.

Automatisering
Roosen Industries heeft vestigingen in België, Nederland en India en specialiseert zich in hoogwaardige metaalbewerking. De crisis speelt het bedrijf in de kaart. “Bedrijven proberen hun kosten te drukken en gaan op zoek naar slimme oplossingen”, legt Gandert Roosen uit. “Vaak komen ze uit bij automatisering. Wij hebben de knowhow om samen met onze klanten machines op maat te ontwerpen en te bouwen.” Verder beschikt Roosen over een assemblagelijn voor onderdelen van machines en apparaten. Heel wat internationale bedrijven zijn klant in Arendonk.

De Groep Roosen boekt een jaaromzet van 30 miljoen euro.