Roosen Industries realiseert opnieuw belangrijke overname

Roosen demoruimte 1-1Roosen Industries, een internationaal georiënteerd familiebedrijf met een unit in Arendonk , heeft de activiteiten van Brubek en Brumac uit Haelen overgenomen. De nieuwste dochters van Roosen zijn twee partnerondernemingen in Nederlands Limburg. Brumac maakt industriële hefwerktuigen, waarmee onder meer papierrollen en motoronderdelen getild worden. Brubek is dan weer gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe machines. “Tien jaar hebben we naar een hoogtechnologische machineontwikkelaar gezocht en met deze overname kunnen we hem eindelijk binnenhalen’, zegt algemeen directeur Gandert Roosen.

Roosen Industries heeft ook vestigingen in Eersel (Nederland) en Kanpur (India). Alles wat met hoogwaardige metaalbewerking te maken heeft, behoort tot de dagelijkse business van Roosen Industries in Arendonk: draaien, frezen, lasersnijden en lassen van platen, staven en buizen. Ook beschikt Roosen over hypermoderne assemblagelijnen voor grote elektronische machines en apparaten, zoals landbouwwerktuigen, ziekenhuisapparatuur en designkachels. Tal van bekende internationale merken zijn klant in Arendonk. “Voortaan kunnen wij alle machines ook zelf ontwerpen. Vanaf nu kunnen wij kunnen de klanten nu onmiddellijk helpen: we bekijken het idee, maken zelf het ontwerp van de gewenste machine en voeren ook de productie uit. En dat is toch wel een meerwaarde.”

Ondanks de crisis blijft Roosen Industries maar groeien. Vorige maand kocht het Arendonkse familiebedrijf, dat ruim 40 jaar geleden werd opgericht door Ganderts vader Harry Roosen, de nucleaire firma FBFC Components in Dessel op. Het ging om een miljoenendeal, waarbij de werknemers van Roosen voortaan ook onderdelen maken voor kerncentrales. Terwijl vele ondernemingen lijden onder de economische crisis, blijft de bedrijfsomzet van Roosen Industries jaar na jaar met 10 tot 25 procent toenemen. De nieuwe overnames van Brumac en Brubek zijn goed voor 45 extra banen en een meeromzet van maar liefst vier miljoen euro. Roosen telt nu 225 werknemers.