Roosen industries neemt Nederlands bedrijf over

Gandert Roosen (foto: Eddy Meulemans)

Gandert Roosen (foto: Eddy Meulemans)

Roosen industries uit Arendonk neemt De Roo Metaalindustrie uit het Nederlandse Geldrop over. De Roo Metaalindustrie is gespecialiseerd in kleine tot grote series las- en plaatbewerkingen, zoals lasersnijden, pons-nibbelen, persen en zetten. De productie van De Roo zal worden geïntegreerd in de plaat- en laserunits van Roosen Industries in Arendonk. De medewerkers, inclusief directeur Marc van de Acker, blijven in dienst en vervoegen het team van Roosen.

Marc van den Acker: ”Het is een mooie vervolgstap voor De Roo om in het geheel van Roosen Industries naar een hoger niveau door te groeien en onze specialistische expertise, o.a. in het pons-nibbelen, persen en fijn plaatwerk, bij een nog breder klantenbestand onder de aandacht te kunnen brengen.”

Met deze overname bouwt Roosen verder aan de strategie van complexe CNC verspaning en plaatwerk in Europa met hoogwaardige CNC-productie in de eigen vestiging in India.

Competenties uitbreiden
Gandert Roosen: ”Met de toevoeging van De Roo metaalindustrie aan onze groep, geven wij invulling aan onze strategie om nog nauwer samen te werken met onze klanten en nog prominenter mee te kunnen denken vanaf de ontwikkelfase. We kunnen zowel invulling geven aan hoogwaardige productiebehoeften als zeer complexe ontwikkelvragen van industriële klanten. Door de overname van de Roo breiden we onze lasersnijcapaciteit voor inox/RVS en aluminium uit en voegen we de mogelijkheden van CNC ponsen en persen toe aan onze competenties. Met de overname ontstaat een nog uitgebreider pakket aan productiemogelijkheden. Dit, in combinatie met de ontwikkeling en de hoogwaardige productie in India, verstevigt de positie van Roosen Industries als system supplier”.