Roosen Industries neemt deel FBFC in Dessel over

FBFCRoosen Industries heeft een langetermijncontract afgesloten met het Franse Areva NP. Roosen Industries neemt in dit kader ook de afdeling “small components” van de Franse dochteronderneming FBFC in Dessel over. Het bedrijf mag gedurende vijf jaar 1,5 miljoen zogenaamde “fuel rods end plugs” leveren.

Roosen Industries is als familiebedrijf gespecialiseerd in hoge precisie computergestuurde plaatbewerking en mechatronica. Het bedrijf is als Nederlands-Belgische groep gevestigd in Eersel (Nederland), in Arendonk en in Kanpur (India). De groep stelt zo’n 160 mensen tewerk. Daarvan ook 65 in Arendonk bij Roosen Fijnconstructie en Roosen Laser. Roosen Industries tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 20 miljoen euro.

Areva NP is een Franse multinational die gespecialiseerd is in reactortechnologie. Het bedrijf ontwerpt en bouwt kerncentrales, zorgt voor het onderhoud en garandeert daarbij zeer hoge veiligheidsnormen. De groep is daarnaast actief op de markt van hernieuwbare energie.

Roosen Industries heeft zich in de deal met betrekking tot de overname van de afdeling “small components” van FBFC ook voor een termijn van vijf jaar verzekerd van orders voor de productie van fuel rod end plugs. Die worden gebruikt in het hart van energiecentrales. Ook de gespecialiseerde werknemers van FBFC stappen over naar Roosen Industries. Het gaat om 10 tot 15 man. Die moeten dan wél van Dessel naar het Nederlandse Eersel.

“Wij zijn blij om de medewerkers van FBFC in ons team te mogen verwelkomen”, zegt commercieel manager Guy Rooman van Roosen Industries. “Wij willen onze ploegen trouwens uitbreiden met CNC stellers en programmeurs.”
De “fuel rod end plugs” zijn de eerste afsluiting van het uranium in de centrales en vereisen logischerwijs een volledig stabiel, hoge presterend gespecialiseerde productieproces en een constant zeer hoge kwaliteitsniveau om te voldoen aan de hoge eisen waaronder energiecentrales presteren.

De overname van de hoge precisie productie van end plugs past perfect in de strategie van Roosen Industries. “Wij combineren in Europa een zeer hoge precisie met een hoge mate van automatisering voor CNC-bewerkingscentra en CNC-plaat en buislasersnijden. In India doen wij aan plaatwerk met hoge kwaliteitsproductie tegen lage kosten.”