Roosen Industries kan vele orders bijna niet opvolgen

Het orderboek van de Nederlandse groep Roosen Industries zit compleet vol. Dit is ook het geval bij de drie Belgische dochterondernemingen in Arendonk, Roosen Laser, Roosen Fijnconstructie en Roosen België. De groep is gespecialiseerd in de geautomatiseerde metaalbewerking.

“We draaien indien nodig 24 uur op 24” zegt gedelegeerd bestuurder Henricus Roosen. “We schakelen nachtploegen in en werken zelfs tijdens het weekeind. We komen overigens handen te kort. We kunnen nog altijd bijkomende robotprogrammeurs, operators of lassers aan het werk zetten. Vakmensen dus. Maar ook goede verkopers kunnen bij ons nog aan de slag.”

Roosen Industries draait op gespecialiseerde knowhow in geautomatiseerd lasersnijden, draadtappen en plooien van oa. staal en aluminium. De vestigingen van de groep zijn daartoe uitgerust met een batterij geperfectioneerde CNC-machines. “Omdat we als groep erg flexibel zijn en ons snel kunnen aanpassen aan de vraag van de klant draaien we voluit. Ook 2013 ziet er veelbelovend uit.”

Bij de drie vestigingen van Roosen Industries in de Kempen werken zo’n 180 mensen. Ze tekenden in 2011 voor een globale omzet van 20 miljoen euro. De groep is ook actief in Duitsland en heeft een eigen productievestiging in India.