Ronny Wuyts, zaakvoerder van Texture Painting uit Turnhout, heeft een nieuw bedrijf opgestart: Texture Panels. Dat produceert volgens een eigen ontwikkelde techniek decoratieve wandpanelen voor zowel binnen als buiten. De ambities zijn Europees.

“Op de site van Axel Vervoordt Het Kanaal in Wijnegem hebben we voor de eerste keer de bakkerij Poilâne bekleed met dergelijke panelen”, doet Ronny Wuyts het verhaal. “De architect die ze bestelde, zei dat ik daar verder iets mee moest doen. Daarop ben ik gaan nadenken.”

Een half jaar geleden werd de nieuwe vennootschap Texture Panels opgericht en die is zich momenteel volop aan het ontwikkelen. “We hebben onze panelen voor het eerst gepresenteerd op de beurs Architect@Work in Kortrijk en kregen goede reacties. Momenteel hebben we wekelijks verschillende producties.”

Het bedrijf ontwikkelde een eigen techniek die momenteel wordt gepatenteerd. In grote lijnen komt het erop neer dat er een cementmengsel wordt gegoten in een mal en daarop wordt een isolatiewand gelegd. Eens dat is uitgedroogd, vormt zich dat tot een decoratieve wand.

Scandinavië
“Op dit moment hebben we een 15-tal texturen die we zelf hebben gecreëerd. Maar dat kan ook custom made”, aldus nog Ronny Wuyts. “De bedoeling is om vooral te produceren, maar als de klant dat wil, kunnen we zelf ook voor de plaatsing zorgen.” Bestellingen komen momenteel vooral uit Vlaanderen en Nederland, maar ook is er concrete interesse uit Scandinavië. “We zijn in contact met een agent met kantoren in Kopenhagen en Oslo. Samen met hem gaan we een showroom openen in Kopenhagen. Volgend jaar in mei doen we ook de beurs Architect@Work in Kopenhagen.”

Ronny Wuyts wil op korte termijn een 5-tal mensen in vaste dienst nemen voor de productie van de panelen. Die gebeurt nu in de gebouwen van Texture Painting in Turnhout.