Ronny Wens investeert 1,5 miljoen in nieuwe machines


ronny wensSchrijnwerkerij Ronny Wens uit Retie neemt weldra een nieuwe, 5-assige CNC-machine in gebruik. Het gaat om het nieuwste type van de Italiaanse fabrikant Biesse waarvan het Retiese bedrijf de primeur voor de Benelux heeft. “Met deze CNC-machine, onze derde intussen, vergroten we onze flexibiliteit en kunnen we aan bijna elke vraag een oplossing bieden”, aldus zaakvoerder Ronny Wens. “Toepassingen zijn bijvoorbeeld ronde ramen en deuren.”

De nieuwe CNC-machine is de zoveelste investering van de voorbije jaren. Niet alleen werden de opslag- en productieruimten zowel in 2013 als in 2014 vergroot. Ook het machinepark werd grondig vernieuwd en uitgebreid. Alleen aan machines werd de voorbije vier jaar voor zo’n 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe Conturex CNC-machine voor buitenschrijnwerk, een spuitcabine, een automatische afkortzaagmachine en een vierzijdige profileer- en schaafmachine.

Passieframen
Schrijnwerkerij Ronny Wens produceert niet alleen voor het eigen bedrijf maar ook voor andere schrijnwerkers. “Maandelijks maken we tussen de dertig en veertig buitendeuren, volledig op maat”, aldus de zaakvoerder. Nieuw zijn ook de passieframen. Met houtdiktes tot 90 mm en triple beglazing zorgen die voor een extreem laag E-peil.

Bij Schrijnwerkerij Ronny Wens werken veertig mensen. Het is een echt familiebedrijf waarin naast de zaakvoerder ook zijn echtgenote, twee dochters en twee schoonzonen actief zijn. De onderneming is actief in heel de provincie Antwerpen en deels in Limburg.