Rometa wil productie verdubbelen

rometaHet gaat hen vooral om aluminium. Rometa uit Westerlo verwerkt  afvalproducten uit tientallen ondernemingen en haalt er het aluminium uit. Groene economie. “Wij zijn opgestart in 1992. Het draait uitstekend”, zegt Nicolaas Ronken, de eigenaar van Rometa. Tijdens het boekjaar 2010/2012 (18 maanden) werd een omzet gerealiseerd van 47 miljoen euro.

Met een productie van 700 ton aluminium per maand behoort Rometa onderhand tot de grote jongens. Het bedrijf zette pakweg 200 containers uit bij zijn grote klanten, de eigen vrachtwagens halen de gevulde containers op  en via eigen productieprocédés wordt het aluminium er in Westerlo uitgehaald.  Een aantal grote ondernemingen uit Duitsland en Nederland brengen het afval zelfs met eigen vrachtwagens naar Westerlo. “We onderhandelen ondertussen met  een nieuwe grote klant en ik hoop op die manier onze maandproductie nog te verdubbelen tot 1400 ton,”, zegt Nicolaas Ronken.

Naast aluminium worden ook de traditionele non-ferro materialen als lood, zink en koper verwerkt. Ook ijzer en kabels worden in de machines van Rometa verwerkt. “Aluminium maakt ondertussen echter wél 80% van onze productie uit. Het is een sterk gevraagd product. In de autosector bv. Of voor de productie van raam-  en deurprofielen.

De kern van Rometa’s succesverhaal? “Hard werken. Geen geheimen dus. Gewoon elke dag de handen aan de ploeg slaan.” Letterlijk dan want ook de baas zit geregeld achter de machines om de aangevoerde grondstoffen te verwerken. Rometa werkt met 12 mensen.

Verwant en interessant: