5 jaar was de Nederlander Roland Kleve algemeen directeur van Bobbejaanland in Lichtaart toen hij het pretpark in de zomer van vorig jaar verliet. Hij ging later dat jaar aan de slag als de nieuwe topman bij Circuit Park Zandvoort in Nederland, een autoracecircuit aan de kust. Op de Nederlandse nieuwsradio BNR zette hij zijn plannen uiteen.

“Er zijn veel raakvlakken met de pretparkensector”, zegt hij. “Het gaat over beleving en daar kan je lekker in groeien. Daar wil ik nog meer op inzetten. Circuit Zandvoort ligt midden de duinen en vlakbij zee. Dat biedt veel mogelijkheden.”

Max Verstappen
Kleve zei heel wat bezoeken te hebben gebracht aan autocircuits in Duitsland en Engeland, waar hij een aantal voorbeelden zag waar hij naartoe wil. Zoals een oldtimerrace waar het publiek in retro kledij naartoe komt en waar ook de eetstalletjes in die zin worden ingevuld. “We moeten meer verbreden naar entertainment en breder kijken dan het asfalt”, sprak hij. Er gebeurt momenteel veel op autosportgebied in Nederland, met dank aan Formule 1-piloot Max Verstappen, en op die populariteit wil Circuit Park Zandvoort mee surfen.

Roland Kleve werd bij Bobbejaanland als algemeen directeur opgevolgd door Yves Peeters, die al 3 jaar financieel directeur was. Hij wordt bijgestaan door commercieel directeur Peggy Verelst. Bobbejaanland is eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos.