Roland DG neemt nieuwe vestiging in gebruik

141203_Roland_Showroom_006_8127Donderdag 8 januari neemt Roland DG zijn nieuwe vestiging in Geel officieel in gebruik. Dat gebeurt in aanwezigheid van Dave Goward van het moederbedrijf Roland DG Corporation in Japan. Het bedrijf verhuisde naar een groter pand om tegemoet te komen aan de groei en om het succesverhaal verder te zetten.

De nieuwe kantoren en showroom zijn ondergebracht in een bestaand gebouw aan de Bell Telephonelaan dat volledig werd gestript en heringericht. “In augustus zijn we er ingetrokken”, vertelt communicatieverantwoordelijke Marie Swinnen. “Maar nadien is er nog een bijkomende afwerking gebeurd aan de showroom waardoor alles in de loop van december klaar was.”

Aparte locatie
Voorheen zat Roland DG (Digital Group) bij de afdeling muziekinstrumenten aan de Houtstraat in Oevel. Maar door de groei werd uitgekeken naar een aparte locatie. “In Geel werken we momenteel met 30 mensen”, zegt Swinnen. “We zijn het hoofdkantoor van Roland DG Central Europe en hebben nog verkoopkantoren in Duitsland en Frankrijk.” CEO is Eli Keersmaekers, zoon van voormalig Roland-baas en voetbalvoorzitter Vic Keersmaekers.

Roland DG verkoopt grootformaat printers, 3D printers, graveer- en freesmachines. “Onze belangrijkste klanten situeren zich in de grafische markt”, aldus Marie Swinnen. “Met de toestellen worden bijvoorbeeld reclamemateriaal en prototypes gemaakt. We zijn de jongste jaren sterk gegroeid en hebben veel geïnvesteerd in medewerkers. De nieuwe vestiging maakt het mogelijk om de komende jaren nog meer te groeien.”

Donderdagavond 26 februari houdt Roland DG een opendeurdag voor bedrijven uit de regio. Iedereen is van harte welkom mits aanmelding via info@rolanddg.be.