RoboJob, specialist in automatisering van CNC-machines, verhuist in april naar een nieuwe vestiging op 200 meter van de huidige locatie, met meer ruimte voor kantoren, productie en een showroom. Het gaat om de vroegere gebouwen van het failliete Isobois. De oude en nieuwe site liggen in hetzelfde industriepark in Heist-op-den-Berg.

“Onze huidige vestiging is te klein geworden op alle vlakken: bureaus, productie en showroom”, zegt Steven Craenen van RoboJob. “Doordat we de afgelopen jaren een flinke groei hebben gekend, zijn er heel wat nieuwe collega’s bijgekomen. We zijn nu met 35 medewerkers. We moeten ook veel meer produceren en dus is onze productieruimte eveneens te klein geworden. Ten slotte komen er steeds vaker klanten op bezoek voor een demonstratie, dus ook dat moeten we beter organiseren. Er zijn trouwens heel wat nieuwe producten bijgekomen.”

In de nieuwe vestiging is dus meer ruimte voor kantoren en productie, en er is tevens een showroom waar alle producten worden tentoongesteld en kunnen worden gedemonstreerd. De vrijgekomen ruimte in de oude vestiging worden ingenomen door zusterbedrijven Aluro Group en Aluro CNC.

Nieuwbouw uitgesteld
Robojob heeft nog altijd plannen voor een nieuwbouw, maar die gaan nu voor een tijd in de koelkast. “Doordat we nu deze opportuniteit kunnen benutten, hebben we de kans om beter in te schatten hoe groot onze showroom, kantoorruimte en productie in de toekomst moeten zijn. Deze ervaring kunnen we dan meenemen in onze nieuwbouwplannen. Die nieuwbouw blijft trouwens ook in Heist-op-den-Berg, op het industrieterrein aan de andere kant van de Liersesteenweg.”