Financieel dienstverlener &Robin uit Herentals breidt zijn aanbod uit. Vanaf nu kan je er ook een mobiliteitsspecialist boeken. “We merken dat heel wat kmo’s weinig kennis hebben over de nieuwe maatregelen en opportuniteiten op het vlak van mobiliteit. We willen de zaakvoerder de toegang tot die kennis aanbieden”, zegt Elisabeth Domus, business manager bij &Robin.

De specialist in kwestie heet Katrien Van Houwenhove (Lier) en heeft meer dan 20 jaar ervaring in fleetmanagement bij Cronos Groep. Zij stelt vanaf nu haar expertise ter beschikking van de Kempense kmo’s via &Robin.

Actueel
“In de eerste plaats ga ik samen met de zaakvoerder kijken naar de huidige organisatie van het wagenpark. Hoe ziet dat er nu uit? Welke zaken kunnen efficiënter? Waar kunnen kosten worden bespaard? Welke alternatieven zijn er? Blijft het wagenpark best intern georganiseerd of werkt een (gedeeltelijke) uitbesteding efficiënter? Blijven we in Excel werken, of is overschakelen naar een applicatie met een goede rapportering toch de betere keuze?”

Onder meer door het nieuwe cash-for-car principe is mobiliteit vandaag actueel. Een werkgever kan zijn werknemers de keuze geven om een bedrijfswagen die ze ook privé mogen gebruiken, in te leveren voor een extra bedrag in cash. De mobiliteitsspecialist zal de zaakvoerder informeren of dit interessant is voor zijn bedrijf. Of nog kan die mee een duidelijke car policy opstellen met de rechten en plichten van de werknemer met een bedrijfswagen.

“Het beheer van een wagenpark is enorm bedrijfsspecifiek en tot op bepaalde hoogte gevoelige materie. Daarom heeft het nood aan een aanpak op maat”, aldus nog Katrien Van Houwenhove.