Vanaf maandag 27 februari starten wegwerkzaamheden op de Ring van Turnhout tussen de Steenweg op Antwerpen en de Steenweg op Gierle. Het wegdek is in slechte staat en zal in opdracht van het Agentschep Wegen en Verkeer worden vernieuwd. De werkzaamheden zullen ongeveer een maand duren. Het verkeer moet over 1 rijstrook.

Tijdens de werkzaamheden wordt de volledige wegopbouw opgebroken tot een diept van zo’n 60 cm. De kruispunten met de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Gierle zelf blijven open. De werkzaamheden situeren zich hiertussen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in één doorlopende fase. De buitenring wordt volledig afgesloten. Hierdoor kan de duur van de werken beperkt worden tot 4 weken. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de binnenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er 1 rijstrook voorzien. De tijdelijke doorsteken om het verkeer van de buitenring naar de binnenring te leiden en omgekeerd, situeren zich aan de uiteinden van de werfzone. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werf passeren.

Brug 2 maanden dicht
Later dit jaar volgt een nieuwe fase in de vernieuwing van de Turnhoutse Ring. Dan wordt er gewerkt tussen de kruispunten met de Antwerpsesteenweg en de Steenweg op Merksplas. Voorlopig zijn deze werkzaamheden gepland voor begin augustus tot eind september. De brug over het kanaal Dessel-Schoten wordt tijdens deze werken volledig vernieuwd en zal daardoor ook twee maanden afgesloten zijn.