Verlichtingsspecialist RGB-LED uit Mol heeft een dik contract beet. Voor wereldspeler Aperam in Genk, een producent van roestvast staal, voerde het bedrijf van Sam Peys en Natalie De Groof met succes lichtstudies uit en ontwikkelde het een nieuw armatuur dat bestand is tegen de enorme hitte. Momenteel gebeurt de uitvoering van het eerste deel van in totaal 80 ha. De komende jaren komen nog andere Aperam-vestigingen in België aan de beurt.

“We gingen ter plaatse allerlei metingen en warmtetesten uitvoeren”, vertelt zaakvoerder Sam Peys. “We wisten dat de warmteontwikkeling bij de verwerking van roestvrij staal sowieso een invloed zou hebben op de levensduur van de leds. Daardoor moesten we een oplossing op maat uitwerken. Een hele uitdaging.”

Trots
De Kempense KMO haalde het contract met Aperam binnen voor grote en gekende ledfabrikanten. “Onze testrapporten garanderen ons een lange levensduur in de extreme omstandigheden waardoor we een garantie van 10 jaar konden aanbieden. Door onze technische know-how en een samenwerking met de juiste partners maakten we het verschil. Als bescheiden Kempenaar mogen we daar toch wel trots op zijn.”

Eén van die partners, TSB Telecom, is intussen gestart met de eerste uitvoering. De komende jaren komen de rest van de site en ook nog andere sites in België aan de beurt. “Wanneer we dit goed doen, wenken de andere Europese vestigingen. Daar zijn we ook al metingen aan het uitvoeren”, vult medezaakvoerder Natalie De Groof aan.

Bij RGB-LED werken 6 mensen. Voor de ontwikkeling van de armaturen en de projectuitvoering doen ze een beroep op verschillende partners.