Reynaers Aluminium wint Mobility Award

Metaalbedrijf Reynaers Aluminium uit Duffel heeft de “Business Mobility Award” van 2014 gewonnen voor haar duurzame aanpak van het woon-werkverkeer.

De mobiliteitsprijzen werden vorige week uitgereikt in Brussel tijdens het Mobiliteitscongres, een initiatief van Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met Voka, Mobimix, De Lijn en Athlon Car Lease en met steun van de Vlaamse overheid. De Vlaamse Business Mobility Awards worden toegekend aan bedrijven en overheidsinstanties die inspanningen leveren om de verplaatsingen van hun werknemers zo duurzaam mogelijk te maken.

Reynaers Aluminium uit Duffel won de prijs voor privébedrijven. Hun allesomvattende mobiliteitsaanpak werd gelauwerd: zo kent het bedrijf de werknemers een bepaald type fiets toe in functie van hun woon-werkafstand. Wie verder dan 15 kilometer van het bedrijf woont, kan in aanmerking komen voor een elektrische leasingfiets. Het aantal fietsers dat op maximum 15 kilometer van de werkplek woont, is in twee jaar tijd verdubbeld, lezen we op Belga. Het aantal geregistreerde carpoolteams steeg in 2014 tot 31.

Aan de prijs is een gepersonaliseerd Business Mobility Award-logo verbonden en 10 Omnipassen van De Lijn waarmee werknemers een jaar lang onbeperkt kunnen reizen.