REUS moet opboksen tegen andere reuzen

Het studiebureau REUS uit Geel heeft het niet makkelijk. REUS  staat voluit voor: Rational Energy Use & Solutions.

In tijden van energiecrisis zou je denken dat bedrijven die telemetrie toepassen een brede markt voor zich liggen hebben. Niets lijkt minder waar. Telemetrie biedt je de mogelijkheid om met gespecialiseerde software meetgegevens inzake energieverbruik om te zetten in informatie. Daarmee kun je dus je energieverbruik beheersen en verminderen.

REUS is destijds opgezet door Wilfried Gilis . De startjaren waren heel erg belovend. REUS werkte oa. in onderaanneming voor Electrabel en Siemens. Die lijnen zijn ondertussen heel erg slap geworden. Eandis heeft zich op die markt gezet en maakt het voor de kleine privé-bedrijven niet makkelijk. Ook REUS wordt nu met verliescijfers geconfronteerd. “De crisis komt naar nog eens bovenop”, zegt Wilfried Gilis.  “Veel projecten worden vandaag stil gelegd. Het wordt steeds moeilijker. We gaan ons daarom als REUS wat op de achtergrond opstellen. We gaan voorzichtig aan doen.”

Dit neemt niet weg dat REUS toch wel een aantal indrukwekkende referenties kan voorleggen. De vastgoedreus Befimmo Real Estate bv. Of Ecover en de gemeente Overijse.