De Retiese ondernemers Tobias Maerien (4U2 in motion) en Yves Beckers (Groeba) hebben samen een nieuw bedrijf opgericht: Get Outt. Daarmee brengen ze een mobiele fitnessstudio op de markt, die zowel verhuurd als verkocht wordt. In 15 minuten is de aanhangwagen gebruiksklaar en kan de work-out beginnen.

“Ik loop al lang met het idee rond en was op internet gaan zoeken of zoiets al bestond”, doet personal trainer Tobias Maerien het verhaal. “Ik vond er 2: in Los Angeles en Sidney. Niet in Europa dus. Ik nam met de fabrikanten contact op en het eerste idee was om hun product hier te gaan verdelen, maar dat bleek logistiek zeer omslachtig. Dan ben ik gaan kijken om hier zelf te gaan produceren.”

“Ik besefte dat dit mijn petje te boven zou gaan en ging op zoek naar een vennoot. Ik pitchte mijn idee bij Yves Beckers, die al geruime tijd bij mij traint, en hij was meteen enthousiast.”

Eerste contacten
De 2 gingen aan de tekentafel zitten en zochten contact met een producent uit Zwolle die wat ervaring had met de bouw van dergelijke trailers. “We hebben nu een eerste demomodel klaar dat ook ter beschikking wordt gesteld voor de verhuur. Maar eigenlijk willen we er een verkoopmodel van maken. De box kan namelijk volledig worden gepersonaliseerd”, zeggen de 2. Er lopen al contacten met een verzekeringsagent en een overheidsinstantie.

De Get Outt omvat 15 werkstations met een capaciteit voor een work-out tot 30 mensen. Je kan er een personal trainer bij huren of gebruiksinfo krijgen via een online platform. “We durven breder kijken dan de Belgische markt”, geeft Tobias Maerien nog mee. “Deze eerste is nu een fitnessbox, maar we werken ook aan een obstacle en een crossfit box. Daarnaast komen er nog extra boxen bij voor de verhuur.”