Donderdag 1 juni opent op de markt in Retie eetcafé Gabriël de deuren, in het gebouw waar de voorbije jaren café Den Hoek was gevestigd. Initiatiefnemers zijn Bert Geuens, uitbater van De Retiese Watermolen, en Famke Janssens van binnenspeeltuin Calimero. “Het was onze droom om samen iets op te starten”, zeggen de 2.

Famke en Bert leerden mekaar 17 jaar geleden kennen in De Calimero, waar ze beiden jobstudent waren. Sindsdien noemen ze zich boezemvrienden. “Onze droom om iets samen te beginnen, wordt nu werkelijkheid. Toen we zagen dat het hoekpand op de markt leeg kwam te staan, dachten we: dit is de ideale locatie waar we iets van kunnen maken.”

Skylounge
De voorbije 2 weken werd het pand grondig onder handen genomen. Muren werden uitgekapt, trappen verbreed en een grondige schilderpartij maakte het plaatje compleet. Op de eerste verdieping is een skylounge geïnstalleerd waar je een zicht over de markt hebt.

In tegenstelling tot vroeger wordt er voortaan ook eten geserveerd, te beginnen met een ontbijt ’s morgens. Ook zullen er op vrijdagavond muziekoptredens worden georganiseerd. De naam van het eetcafé – Gabriël – is een verwijzing naar de frituur die in de jaren zestig op deze locatie was gevestigd.

Famke wordt het gezicht van de nieuwe zaak, Bert zal eerder achter de schermen actief zijn. Hun huidige zaken blijven gewoon verder lopen en daarvoor zullen ze meer een beroep doen op personeel. Bert Geuens startte onlangs onder de naam Geuens Entertainment ook al een eventbureau op.