13319906_10209542750994994_863549391830680449_nBert Geuens, uitbater van taverne De Retiese Watermolen, heeft gisteravond voor een stunt gezorgd. Samen met een kameraad deelde hij 100 cheeseburgers uit aan de treinreizigers op de lijn Antwerpen-Hasselt. “Zelf zijn wij hardwerkende zelfstandigen, zo ook moeten mensen die de trein nemen vaak hard werken voor hun boterham. Omdat de NMBS dat zelf niet doet, hebben wij ons namens de spoorwegmaatschappij verontschuldigd voor de stakingen”, legt Bert Geuens uit.

“Samen met Danny Engelen, een zelfstandige installateur van sanitair en warmtepompen uit Geel, waren we naar Antwerpen getrokken om het einde van de interieurwerkzaamheden in mijn zaak te vieren”, doet Bert Geuens het verhaal. “Allebei hadden we 30 dagen aan een stuk gewerkt, Danny soms ook ’s nachts om de werken tijdig klaar te krijgen. Op café rijpte het plan om op onze terugweg hamburgers uit te delen aan de treinreizigers. Door het staken van een handvol mensen moeten die vaak de grootste moeite doen om op hun werk te geraken. De stakers beseffen vaak niet wat ze anderen aandoen. Zelf weten we ook als geen ander hoe er moet worden gewerkt om je boterham te verdienen.”

Positieve reacties
De twee trokken naar de McDonald’s, lieten 100 cheeseburgers inpakken en deelden die uit op de trein. “Ook aan het personeel van de NMBS dat wel aan het werk was. De machinist kreeg er zelfs 5”, aldus nog de horecabaas. “We legden tegen iedereen uit waarom we die actie deden en kregen zeer positieve reacties.”

De Retiese Watermolen viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en verbouwde ter gelegenheid daarvan het volledige interieur.