Retiese bedrijven vieren opening Ring met open deur

ring retieZaterdag 19 en zondag 20 maart zetten in totaal 20 bedrijven van de bedrijvenzone De Bempdekens in Retie hun deuren open voor het grote publiek. Ze vieren daarmee de opening van de vernieuwde Veldenstraat en de nieuwe rotonde op de weg Retie-Arendonk. DVG Laswerken, één van de deelnemende bedrijven, stelt dat weekend zijn nieuwe feestlocatie D’Amare voor.

D’Amare vormt voor DVG Laswerken in eerste instantie een visitekaartje. De feestlocatie is ondergebracht in een smeedijzeren terrasoverkapping tussen de privé-woning van zaakvoerders David Van Gompel/Marijke Verreydt en het atelier. “Het moet een rustpunt worden”, vertellen de twee. “We stellen de ruimte ter beschikking voor workshops, evenementen, showcooking, enz. Allemaal op maat van de klant.” Marijke zal er ook kindercoaching verrichten en tegelijk wordt er een winkeltje in ondergebracht waar de spullen die ze via de website verkopen (wijn, thee, decoratie, meubilair,…) kunnen worden bekeken en betast.

Zwaar verkeer uit centrum
De opening van D’Amare kadert in de feestelijkheden rond de officiële ingebruikname van de Veldenstraat, die voortaan deel zal uitmaken van de Retiese Ring. De nieuwe weg en rotonde moeten het zwaar verkeer uit het centrum van de gemeente weghouden. Zaterdag vindt de officiële openstelling plaats met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en intercommunale IOK.

Deelnemende bedrijven aan de opendeurdagen zijn verder onder meer: Segers Interieur (genomineerde Prijs Ondernemen 2016 van Voka-Kempen), Drukkerij Meeus, Orakel, Schrijnwerkerij Ronny Wens, Stessens Landbouwmachines, enz.