Een afvaardiging van Retiese ondernemers heeft vanmiddag een cheque van bijna 1.750 euro overhandigd aan de lokale afdelingen van Samana, het vroegere Ziekenzorg. Het bedrag is de opbrengst van het event Sky-Watch, dat ze eind september organiseerden.

“Ik liep al 3 jaar rond met het idee om een grote kraan met uitkijkplatform in de straat te installeren ter gelegenheid van de Krikkrakfeesten”, zegt initiatiefnemer Geert Hermans van Slagerij Geert & Wendy. “Dit jaar is het ervan gekomen. Het doel was om een attractie naar hier te halen om het centrum extra in de kijker te zetten. We moeten leven in de brouwerij houden.”

De initiatiefnemer stuurde een mail rond naar zijn collega-ondernemers met de vraag om een bedrag te sponsoren. In ruil kregen die 40 tickets om hun klanten of andere relaties te laten plaatsnemen op het platform. Een kraan takelde dat 50 meter hoog, wat een mooi uitzicht over de gemeente en daarbuiten opleverde.

30 zaken doen mee
“Ik kreeg veel reacties, van andere middenstanders maar ook van cafés en KMO’s in de gemeente”, aldus nog Geert Hermans. “In totaal namen 30 zaken deel en er gingen die middag 1.230 mensen de lucht in.”

De actie leverde een mooi bedrag op dat werd overgemaakt aan de afdelingen Retie en Schoonbroek van Samana. Die zullen het geld gebruiken om hun werking te bekostigen. “Zij verrichten vrijwilligerswerk dat heel veel mensen ten goede komt en daarom kozen we voor hen als goede doel”, besluit de initiatiefnemer.