waterschootRestaurant Waterschoot in Rijkevorsel is met een nieuwe zaak onder hetzelfde dak begonnen: Brasserie ’t Frinket. “Dat doen we om de drempel te verlagen”, zeggen eigenaars Philip De Dycker en Kristin Aerts. “We stelden vast dat er bij nogal wat mensen drempelvrees bestond.”

Voor alle duidelijkheid: restaurant Waterschoot blijft verder bestaan en richt zich op liefhebbers van de gastronomische keuken. Met succes trouwens want de culinaire gids Gault&Millau bedacht de zaak met een mooie 12 op 20. Tegelijk werd de vroegere rookruimte verbouwd en ingericht als brasserie. Die heeft maar 8 plaatsen, maar zit die vol, dan nemen klanten voor de brasseriekaart mee plaats in het restaurant.

Tegendeel bewijzen
Die menukaart is tamelijk beperkt en bevat enkele brasserieklassiekers zoals garnaalkroketten en stoverij. Ze worden aangevuld met wisselende suggesties. “Mensen dachten altijd dat ze hier enkel menu’s konden eten en dat we vrij duur zijn. Met de nieuwe brasserieformule willen we het tegendeel bewijzen”, aldus nog Philip De Dycker. “De reacties die we tot dusver kregen, zijn top.”

De twee namen in 2014 de zaak in het centrum van Rijkevorsel over na al een lange carrière in de horeca. Ook onder de vorige uitbater legde het restaurant de nadruk op de gastronomische keuken.