Frédéric Helsen en Wendy Van Loon van restaurant Helsen uit Kasterlee hernemen dit jaar het outdoorconcept waarmee ze vorig jaar schoorvoetend zijn begonnen. 1 keer per maand gaat de restaurantdeur op slot en nodigen ze de klanten uit midden in de Kastelse natuur. “Aanvankelijk wilden we dit keer 1 of 2 keer doen, maar het sloeg zo aan dat het er veel meer zijn geworden”, zegt Wendy Van Loon.

“We liepen al een enkele jaren rond met het idee, maar het is niet zo makkelijk te realiseren omdat je op locatie moet kunnen koken en beschikken over koeling”, doet de gastvrouw het verhaal. “Sinds een 3-tal jaar halen we een groot deel van onze groenten en kruiden bij De Kruidenwei, hier in Kasterlee. Toen de uitbaatster erover sprak dat ze haar serre ging inrichten met een keuken en tafels en stoelen, hebben we gevraagd of we hiervan gebruik konden maken. Vorig jaar zijn we gestart met Helsen Outdoor en door het succes zijn we doorgegaan tot november. Dit jaar zijn we in maart opnieuw begonnen.”

Schilderachtig
De locatie in het Kastelse groen mag gerust schilderachtig worden genoemd. Bij goed weer worden de tafels en stoelen buiten geplaatst. Is het weer wat minder, dan verhuist alles naar de serre. “De mensen zitten aan lange tafels. De keuken en de smaken blijven die van Frédéric, maar de borden worden bijvoorbeeld niet gedresseerd. Alles wordt op tafel gezet, zo ook de wijnen. Dat past allemaal mee in de sfeer”, weet Wendy Van Loon. In het restaurant is er plaats voor 20 couverts, voor Helsen Outdoor loopt dat op tot 40.

Naast de eigen organisaties is het concept ook al enkele keren ‘verkocht’ voor een privé-feest. Onlangs nodigde voor het eerst een bedrijf er zijn relaties uit. De komende Helsen Outdoors zijn gepland op 2 en 22 juli.