Eerder al meldden we dat restaurant Helsen in Kasterlee stopt als gastronomisch eethuis. Nu maken uitbaters Frédéric Helsen en Wendy Van Loon hun nieuwe concept bekend: een foodbar. Ze heropenen op 10 januari 2018.

Vrijdagavond 22 december valt na 7 jaar het doek over het gastronomische restaurant Helsen, geprezen in gidsen als Gault&Millau. “Frédéric wou al langer iets anders gaan doen”, vertelt echtgenote Wendy. “En we wilden ook een betere combinatie met het gezinsleven.”

Dagzaak in de week
De nadruk bij de nieuwe Foodbar Helsen ligt op toegankelijkheid en gezond. Van maandag tot en met donderdag zal de zaak open zijn van 11 tot 17 uur. “De nadruk ligt dan op de snelle hap en een take away. We werken met seizoenproducten en maken daar salades mee, een dikke belegde boterham, een tartaar van rund, enz. Vrijdag en zaterdag zijn we open vanaf 18 uur en dan serveren we kleine gerechten, de zogenaamde small plates. Dus niet langer menu’s met aangepaste gerechten, maar wel alles huisgemaakt.”

De naam Helsen wou het koppel in de firmanaam blijven behouden om aan te geven dat het wel degelijk dezelfde eigenaars blijven. Het interieur krijgt de komende weken een opfrissing en andere indeling. Er zal plaats zijn voor een 35-tal gasten.