Restaurant Helsen in Kasterlee stopt ermee. Tenminste als gastronomisch restaurant. Frédéric Helsen en Wendy Van Loon gooien vanaf januari 2018 het roer om. Wat ze precies zullen doen, houden ze nog even geheim.

“De belangrijkste reden is het familiale leven”, legt de vrouw des huizes uit. “Wat we vanaf januari zullen doen, is beter te combineren met een gezinsleven. Tegelijk willen we toegankelijker worden. Tot dusver brachten we een gastronomische keuken en dat jaagt een deel mensen toch wel schrik aan waardoor ze niet durfden binnenkomen. We willen een breder publiek aanspreken. Maar de kwaliteit zal blijven.”

Na 7 jaar oordeelt het koppel dus dat het tijd is voor iets anders. “In elk geval niet meer de gastronomische keuken maar wel een nieuw concept dat in de Kempen als dusdanig nog niet bestaat”, houdt Wendy Van Loon zich nog op de vlakte. “We hopen dat de Kempen er klaar voor is, wij zijn er alleszins klaar voor.”

Dubbel gevoel
Hoe ze terugblikken op de voorbije 7 jaar? “We hebben 7 fantastische jaren gehad en dat goede gevoel hebben we tot op vandaag. Nu stoppen met de gastronomische keuken geeft een dubbel gevoel. Enerzijds geef je op wat je hebt opgebouwd maar anderzijds waren we toe aan iets nieuws. Uiteraard zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan.”

Wie nog in het ‘oude’ Restaurant Helsen wil tafelen, moet zijn plaats reserveren voor 23 december. Tijdens de feestdagen bieden ze een afhaalmenu en aansluitend gaat het nieuwe concept van start.