Vrijdag 8 juni opent op de parking van voetbalclub Westerlo de pop-up Baobab Beach Club de deuren, inclusief een zwembad, 2 restaurants, een cocktailbar en veel vertier. Initiatiefnemer is de verhuurder van eventmaterieel Rent A Lounge uit Herentals. “Tussen Antwerpen en Hasselt is er niet echt iets te beleven in de zomer en daar brengen we verandering in”, zegt zaakvoerder Kristof Van Loy.

Rent a Lounge en de voetbalclub kennen mekaar al langer. Sinds vorig jaar richt het bedrijf de businessclub in met wisselende collecties. De volgende samenwerking strekt zich uit op 1 van de parkings rond het terrein.

Place to be
“We brengen het zuiden naar de Kempen”, vat Kristof Van Loy zijn initiatief samen. “De inrichting wordt traditioneel Cubaans met hedendaagse tinten. Een zwembad met tropische tuin, een grillrestaurant en een pizzeria waar de pizza’s op steen worden gebakken, verschillende lounges,… En dat aangevuld met modeshows, fuiven en bekende dj’s. Ook alle matchen van de Rode Duivels worden op groot scherm uitgezonden. We maken er the place to be van deze zomer.”

Baobab Beach Club blijft open tot eind september van donderdag tot zondag. Op de vrije dagen staat de zaak ter beschikking voor bedrijfsevents. “We mikken sterk op het bedrijfsleven en willen de Kempense ondernemers hier samenbrengen door VIP-boxen te verkopen en VIP-formules aan te bieden. We sloten al een aantal partnerships af met bedrijven uit de streek.”

Moest de zomer toch Belgisch worden, dan is het goed te weten dat een deel van het 2.000 vierkante meter grote terrein overdekt is.