Rent a Lounge investeert in nieuw filiaal in Polen

rent a lounge 2Rent a Lounge uit Herentals, de specialist in het creëren van loungeruimtes voor feesten, is in de laatste maanden verder gegroeid. “Naast de recentelijke opening van 2 nieuwe bijkantoren in Oost- en West-Vlaanderen hebben we zopas een nieuwe afdeling opgestart in Warschau, hoofdstad van Polen”, vertelt zaakvoerder Kristof Van Loy. “Er zal iemand van hieruit naar daar gestuurd worden, die de leiding van de Poolse vestiging zal verzorgen.”

“We hebben de voorbije maanden echt veel contacten gelegd met evenementorganisaties en tv-stations”, vertelt Van Loy. “Warschau is een echte wereldstad, waar nog heel wat groeimogelijkheden en kapitaal te rapen zijn. Daar worden nog grote events georganiseerd. Het kleinste event is daar voor minimaal 500 bezoekers, terwijl hier de schaal soms echt heel klein is.” Het is de bedoeling dat producten die hier gelanceerd worden na een jaar naar Polen gaan. “Zo kunnen we op beide locaties iets nieuws brengen. Vooraleer het dan naar de Poolse markt gaat, kunnen we het ook nog eerst tot in de puntjes verfijnen.”

Met de vestiging in Polen, breidt Rent A Lounge haar activiteiten verder uit naar het buitenland. Het Kempense bedrijf bestaat zes jaar en heeft al een kleine drie jaar een eigen afdeling in Nederland. Daarnaast zijn er ook partnerships in Duitsland en Frankrijk. “Op termijn hopen we ook in Frankrijk over te gaan tot een eigen filiaal.”

Bij Rent a Lounge werken in België zeven mensen, maar het bedrijf doet regelmatig een beroep op freelancers.