Ter gelegenheid van de thuismatch tegen KSV Roeselare stelt voetbalclub KVC Westerlo vandaag zijn nieuw Players Lounge by Rent a Lounge voor. Dat is een nieuwe businesslounge die is ingericht door eventpartner Rent a Lounge uit Herentals. “Het concept dat we er hebben neergezet, is bij mijn weten uniek voor het voetbal in ons land”, zegt Kristof Van Loy, zaakvoerder van Rent a Lounge.

De lounge kreeg een toffe inrichting met olijfbomen, oude appelbakken met planten en lampen, warm hout gecombineerd met strak wit. “De bestaande loge waar de diners worden geserveerd, blijft bestaan maar de aanpalende ruimte hebben we verbouwd en volledig opnieuw ingericht”, doet Kristof Van Loy het verhaal. “De invulling gaat trouwens geregeld veranderen en daarvoor putten we uit onze verschillende collecties. Op die manier krijgt de club ook geregeld een nieuwe lounge.”

Dichter bij de spelers
In de Players Lounge by Rent a Lounge worden de businessgasten ontvangen met hapjes en dranken en ook de spelersvrouwen worden hier verwacht. Na afloop van de wedstrijd vervoegen de spelers het gezelschap. “Op die manier brengen we de gasten dichter bij de spelers, is er een beter contact tussen beiden. De gasten vragen daarnaar”, legt Van Loy uit.

De invulling van de lounge betekent een win-win voor beide partijen, oordeelt de zaakvoerder. “De club heeft er een extra concept voor zijn businessgasten bij en kan dit commercieel aanbieden. Voor ons is het een goede manier om ons bedrijf en onze collecties voor te stellen. De lounge kadert in een bredere sponsoringovereenkomst.”

Afgelopen woensdag ter gelegenheid van de bekermatch tegen Anderlecht kregen de business seat-houders een sneak preview van de nieuwe lounge. “We kregen veel positieve reacties”, aldus nog Kristof Van Loy.