Renovatie van dé Kempense onderwijscampus kost 6 miljoen euro

renovatie vorselaarIn Vorselaar is maandag het startschot gegeven voor de renovatie van het gebouw De Dageraad, dat deel uitmaakt van Campus Vorselaar van Thomas More. Het huisvest de Lerarenopleiding en staat bekend als dé onderwijscampus van de hogeschool in de Kempen. De renovatiewerken kosten 6 miljoen euro en worden uitgevoerd door Kempense aannemers.

Dit academiejaar telt de Lerarenopleiding in Vorselaar 867 studenten waarvan 249 in de opleiding Kleuteronderwijs, 346 in de opleiding Lager onderwijs en 272 in de opleiding Secundair onderwijs. Er werken ongeveer 80 personeelsleden, goed voor 55 voltijdse eenheden.

Gedateerd
Het gebouw De Dageraad is een geïndustrialiseerd gebouw uit 1962 dat vooral leslokalen en administratieve ruimtes bevat. “Door zijn leeftijd is het hoofdgebouw op een aantal vlakken gedateerd”, legt John Maes uit, hoofd van de Lerarenopleiding. “Het gebouw is nauwelijks geïsoleerd, de luchtcirculatie kan beter en het voldoet niet aan de huidige, terecht strenge normen op het vlak van brandveiligheid.”

De renovatie gebeurt volgens een ontwerp van ingenieurs- en architectenbureau Essa uit Diest en wordt uitgevoerd door Groep Van Roey nv uit Rijkevorsel (bouwwerken en afwerking), Siegers Technics nv uit Turnhout (elektriciteit) en De Kock bvba uit Turnhout (HVAC en sanitair).

Bij het ontwerp en de keuze van de materialen werd rekening gehouden met de functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Vanaf september 2016 is de vernieuwde Dageraad weer ter beschikking.