Renohuis werkt voornamelijk met Kempense onderaannemers

renohuisHet orderboek van Renohuis uit Turnhout is gevuld tot begin november. Dat lijkt voor zaakvoerder Peter Van Echelpoel de ideale situatie. “Een gemiddelde van vier tot vijf maanden lijkt mij voldoende om een goede planning te kunnen maken”, zegt Van Echelpoel. Renohuis werkt zonder personeel. “Ik werk enkel met zelfstandige onderaannemers, bijna allemaal uit de Kempen.”

Verbouwers zijn vaak op zoek naar meer ruimte en een betere isolatie. “De meeste werken zijn kleine aanbouwen, omdat onder een bepaald aantal vierkante meter er meestal geen bouwvergunning nodig is”, zegt Peter Van Echelpoel. “De vroegere hokjesindeling wordt opengetrokken om de beschikbare ruimte te optimaliseren. We krijgen ook veel vragen om zolderruimtes gebruiksklaar te maken.”

“De nieuwbouw deelt misschien in de klappen, maar de renovaties houden stand”, stelt Van Echelpoel vast. “Er zijn veel aanvragen en natuurlijk zijn er velen die de kostprijs onderschatten en nog uitstellen. Renovatie is nu eenmaal een pak duurder dan nieuwbouw. Eerst moet het oude gesloopt worden en afgevoerd en daarna, meestal, ook manueel aangevoerd en terug opgebouwd worden.”