Renke Huysmans, de 21-jarige uitbaatster van de horecazaak ’t Herenhuys aan het Rondplein in Mol, heeft vanavond de prijs ontvangen van Heldin van hét Shoppingcentrum. Dat was een wedstrijd van de gemeente Mol waarmee die de centrumhandelaars in de schijnwerpers zette. “Ik ben heel blij dat ik ben gewonnen, ook al omdat ik de jongste deelneemster van alle handelaars was”, jubelt de jonge onderneemster.

64 Molse handelaars namen deel aan de actie Helden van hét Shoppingcentrum. Met een luxemagazine, kartonnen beelden, affiches en een online campagne bracht de gemeente die onder de aandacht van het grote publiek. Klanten konden stemmen voor hun favoriete handelaar en die verkiezen tot de ultieme held. Op 1 maand tijd werden meer dan 10.200 stemmen uitgebracht en de meeste gingen naar Renke Huysmans.

2 jaar open
“We hebben de zaak 2 jaar geleden geopend, vlak nadat ik van school kwam”, doet de winnares het verhaal. “Het pand was vroeger een horecazaak geweest en had 5 jaar leeg gestaan.” Renke en haar team serveren vooral cocktails, een brede selectie bieren en kleinere hapjes. 2 weken geleden breidden ze het tuinterras uit naar 140 plaatsen en ze installeerden een buitenbar.

“We gaan een paar goede flessen cava opendoen om dit te vieren met het team, allemaal twintigers, en onze klanten. Ik had nooit verwacht dat we zouden winnen.”

Davy van DC Hair en Bianka van De Snuisterij kaapten de 2de en 3de plaats weg. Germaine Daemen, een klant van ’t Herenhuys die haar stem had uitgebracht, wint de prijzenpot bij de klanten. Zij ontvangt 3.150 euro aan waardebonnen.