Renisol werkt jaarlijks 150 renovatiewerven af

renisolRenovatiewerken zitten bij Renisol uit Grobbendonk in de lift. De 150 renovatiewerven zijn goed voor 99 procent van hun activiteiten. “Wij krijgen via de website wekelijks een 25-tal aanvragen binnen”, zegt Tom Van Doninck, één van de twee zaakvoerders. “Dat zijn er eigenlijk teveel om te verwerken. De aanvragen uit de regio krijgen nu voorrang.” Renisol is een zuiver renovatiebedrijf. “We houden van alles wat oud en uitdagend is. Een nieuwbouwwoning is leuk in die zin dat je weet waar je begint en waar je eindigt maar vraagt veel minder input en creativiteit van de aannemer.”

Om de kostprijs van renovaties te drukken, steken mensen soms zelf de handen uit de mouwen. Toch blijft dat soms een riskante zaak. “Bij renovaties zijn er vaak de spreekwoordelijke lijken die uit de kast vallen”, zegt Van Doninck. “Wij bedenken constant oplossingen voor onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen in een renovatieproject.”

Tom Van Doninck leidt Renisol samen met Didier Dierckx. Het bedrijf werkt met een vast team van 13 mensen, maar voor de zomer worden er nog twee extra mensen aangenomen. Renisol heeft specialisten in dak- en timmerwerken, cv en sanitair, isolatiewerken, en Gyproc- en bezettingswerken. “Deze specialisten worden elk in hun eigen vakgebied tewerkgesteld, maar zo hebben we dan ook alles in huis om totaalprojecten aan te bieden”, zegt Van Doninck. Dit kan gaan van  het omvormen van een zolderruimte naar speel-, bureau-, slaap-, welness-, multimedia ruimte,…. De renovatie van badkamers.”