REM-B Hydraulics uit Beerse gelooft in duaal leren om goed opgeleide medewerkers en technisch personeel aan te trekken. De onderneming werkt in die zin al jaren samen met onderwijsinstellingen en organisaties uit de streek. En omgekeerd wil het bedrijf ook leren van leerlingen. Volgende maand is de onderneming gastheer voor een bijeenkomst rond het thema.

“We organiseren bedrijfsbezoeken voor scholen en studenten, zowel van het secundair technisch, het volwassenen- als het hoger onderwijs, en die lopen hier stage. In 2016-2017 deden we mee aan een proefproject werkplekleren met Voka-Kempen en Kogeka voor studenten van de richting Industriële Onderhoudstechnieken. Wij ondersteunen eindwerken van bachelors en masters en hebben werkplekleren via individuele beroepsopleidingen”, vertelt Paul Dickens, QHSE-verantwoordelijke en preventieadviseur binnen het bedrijf.

“Nu het zo moeilijk is om geschikte werkkrachten aan te trekken, is investeren in duurzame relaties met de scholen een evidentie. Dankzij onze inspanningen hebben we zo al diverse personen vast in dienst kunnen nemen.”

Aantrekkelijk maken
Het invullen van vacatures is niet de enige reden voor het bedrijf om de banden met het onderwijs aan te halen. Er ligt nog een andere winst. “Door deze jongeren over de vloer te krijgen, krijgen wij voeling met hun leefwereld, met wat zij op school leren en met wat hun interesseert. We leren hoe we het werk en het bedrijf aantrekkelijk kunnen maken en ook zo voorstellen”, aldus nog Paul Dickens.

Op 25 april is REM-B Hydraulics gastheer voor de Trefpuntbijeenkomst Helemaal Duaal van Streekplatform Kempen, dat zich richt naar scholen, bedrijven en sectororganisaties.