rem-bREM-B Hydraulics is opnieuw geslaagd voor de belangrijke VCA**-audit. Het bedrijf uit Beerse is daarmee één van de weinige in zijn sector met een dergelijk certificaat.

“In tegenstelling tot de gewone VCA bevat de VCA**-norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen en continu te verbeteren”, legt Paul Dickens van REM-B Hydraulics uit. “Het gaat om een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief worden getoetst en gecertificeerd op hun beheerssysteem op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu.”

Onderscheidende sterren
REM-B Hydraulics was de voorbije 3 jaar ook al in het bezit van het certificaat en verlengt dat na een nieuwe audit door SGS met eenzelfde periode. De dubbele ster onderscheidt hen van andere spelers in de markt. Het bedrijf zet deze erkenning in de verf via een vermelding op de website, bestickering op de servicewagens, externe mailing, enz. Het certificaat biedt ook de mogelijkheid om voor grotere klanten met onderaannemers te werken.

Het Kempense bedrijf bestaat meer dan 30 jaar en heeft belangrijke klanten in de baggersector, de petrochemie, de farmaceutische, de metaalsector, enz. REM-B Hydraulics is gespecialiseerd in herstellingen, distributie, onderhoud en verkoop van hydraulische componenten en wisselstukken.