REM-B Hydraulics richt Oostends bedrijf op

REM-B buildingREM-B Hydraulics uit Beerse richt in Oostende een nieuw bedrijf op. De hersteller van hydraulische cilinders, pompen, moteren en ventielen wil zo dichter bij de klant gevestigd zijn. “In eerste plaats bij het windmolenpark in Oostende, waar alle servicegerichte bedrijven gevestigd zijn”, vertelt Paul Vermeiren, zaakvoerder REM-B. “En in tweede plaats om service in West-Vlaanderen te kunnen voorzien.”

In Oostende wordt lokaal een hydraulisch servicepunt dichter bij de klant gerealiseerd. “Specifiek voor de windmolenindustrie betreft het de servicedienst voor flexibels en koppelingen, verkoop, herstellen, ijken, verhuur  van speciale gereedschappen. Die worden gebruikt door de bedrijven die op zee bouten en moeren moeten vastzetten, loszetten, controleren, bijvoorbeeld Fabricom, CMI.” Herstellingen die moeten gebeuren als gevolg van service en dergelijke, zullen in Beerse uitgevoerd worden. “Bij service is dat niet rendabel omwille van de afstand”, aldus Vermeiren.

In Beerse werken 47 mensen. In Oostende worden 3 werknemers voorzien voor einde 2013. REM-B realiseert een omzet van 10,6 miljoen euro.