REM-B Hydraulics heeft zelfs klanten in Indonesië

hydraulischREM-B Hydraulics heeft zijn stockagefaciliteiten nog sterk uitgebreid. Daardoor kan de firma uit Beerse ook zijn internationaal verkoop- en servicenetwerk steeds verder uitbreiden. Tot in Indonesië toe.

REM-B Hydraulics is gespecialiseerd in de verkoop, het onderhoud en de herstelling van hydraulische componenten. Het bedrijf is in 1985 opgezet als Remanufacturing Beerse uit De Metallo Chimique. De spin-off is ondertussen uitgegroeid tot een sterke KMO die in 2012 tekende voor een omzet van 12 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 50 mensen tewerk.

Bij de verhuis van de onderneming naar een nieuwe vestiging op de industriezone Zuid van Beerse heeft het bedrijf zijn opslagmogelijkheden aan hydraulische restonderdelen enorm verruimd. Er werd 500.000 euro geïnvesteerd in het opslagsysteem Kardex Remstar waardoor de belevering aan systemen nog sneller en efficiënter kan gebeuren. Kardex Remstar zit ondertussen echter nog maar aan 40% van zijn maximale capaciteit.

“Wij hebben nu meer componenten in huis dan ooit”, zegt bedrijfsleider Paul Vermeiren. “In die mate dat we onze klanten nog sneller en efficiënter kunnen beleveren. Ook geografisch hebben wij onze mogelijkheden daardoor enorm verruimd. Een klant in zegmaar Marseille kan op ons rekenen en zijn benodigde onderdelen bv. nog dezelfde dag beleverd krijgen. We hebben nu onderhand zelfs klanten in Indonesië en Thailand.”

Beerse draait nu voor 25% op de internationale export. Het bedrijf is de officiële dealer voor merken als Enerpac, RAD-Torque, Eaton, Vickers, Aeroquip, Walterscheid, Char-Lynn, Hydrokraft, Kawasaki, Staffa, ABS-Cylinders, Hydac e.a. “Internationaal, ja. Want tot onze grootste klanten behoren oa. de baggerbedrijven en de zware industrie met oa. Arcelor-Mittal. Die zijn actief over de hele wereld. Wij moeten met hen mee.”