Rekad rijkt ‘tuinbouwoscar’ uit aan Stoffels

Paul Stoffels poseert trots met zijn AgrafiekbeeldjeStoffels Tomaten uit Rijkevorsel won vorige week een Agrafiekbeeldje, een ‘Oscar voor de land- en tuinbouw’. Het bedrijf won de prijs in de categorie ‘innovatie en management’. De Agrafiekbeeldjes worden om de twee jaar uitgereikt, tijdens de internationale beurs voor landbouw en veeteelt Agribex in Brussel. Rekad, de agrarische uitgeverij uit Herentals die de wedstrijd organiseert, wil hiermee land- en tuinbouwers onderscheiden die op een innovatieve en duurzame manier hun bedrijf managen.

De jury sprak lovend over het vernieuwende karakter en het personeelsbeleid van Stoffels. Verder werd ook verwezen naar de duurzame teelt en het ontwerpen van eigen verpakkingen zonder daarbij de rol van de veiling Hoogstraten uit het oog te verliezen. “Dit glastuinbouwbedrijf is niet alleen een van de grootste tomatenbedrijven in ons land, het neemt ook al achttien jaar het voortouw op het vlak van innovatie.”

“Het was best nog spannend want wij waren de laatste categorie waarvan de winnaar bekend werd gemaakt”, aldus Paul Stoffels. “We waren genomineerd en dan wil je natuurlijk ook graag met de prijs naar huis gaan. Het is een hele eer en zeker wat de categorie betreft. Innovatief ondernemerschap en goed management zijn twee pilaren waar we ons bedrijf op proberen te bouwen.”