Reis boeken en bikini kopen in één zaak

De sport-, spel- en schoolartikelenwinkel Mariën-Bouwens (Zandhoven) breidt uit en wordt dubbel zo groot. Niet alleen het assortiment wordt verder uitgediept, er komt ook een reisbureau in het gebouw.

In 1979 startten Roger Mariën-Bouwens en Lisette Van Tendeloo, de ouders van zaakvoerder Peter Mariën-Bouwens, met de zaak. De 800 vierkante meter winkelruimte  bevatte sport, speelgoed en schoolartikelen. Achteraan was een magazijn van 400 vierkante meter. In 1993 kwam er nog eens 700 vierkante meter extra verkoopsruimte bij. Deze maand startte de bouw van een bijkomende 2.700 vierkante meter extra winkelruimte naast de al bestaande 1.400 vierkante meter.

De sportafdeling wordt dit jaar uitgebreid met een groter aanbod outdoor-kleding en ook de hobby- en kunstafdeling met kunstschildersartikelen wordt in de vernieuwde winkel sterk uitgebreid. Daarnaast gaat de zaak nauw samenwerken met Jet Air Premium Partner/Reizen Molengalm. Die reisspecialist is nu nog gevestigd in Oelegem maar verhuist naar Zandhoven zodra de nieuwbouw af is.

De bouw zal ongeveer zeven maanden duren.